Ouders

Door te kiezen voor gezinsopvang bij een onthaalouder, kies je voor de warmte van een gezin en een kleinschalige opvang. Je kindje wordt steeds door een vaste persoon opgevangen waarmee het een hechte en warme relatie opbouwt.  Je kindje speelt en leert samen met andere opvangkindjes van verschillende leeftijden, maar door het kleinschalige aspect van de opvang  kan het ritme van ieder kind gerespecteerd worden en krijgt iedereen specifieke aandacht.

Toch staat de onthaalouder er niet alleen voor. Er is immers nog een heel team van dienstverantwoordelijken en pedagogische coaches betrokken bij de opvang van je kindje. Zij gaan regelmatig op huisbezoek en laten de onthaalouders zo verder groeien in hun job.

Bovendien betaal je bij ons steeds een bijdrage op basis van je gezinsinkomen.

Hoe gaat opvang vinden in zijn werk?

Hoe werkt een dienst voor onthaalouders? Hoe kies je een geschikte onthaalouder? Hoe verloopt de opvang binnen een onthaalgezin? Wat kost opvang?

Dit zijn waarschijnlijk allemaal vragen die bij je opkomen bij het zoeken van een opvangplaats. Voor een antwoord hierop, kan je terecht in onze infobrochure of het huishoudelijk reglement.